A | A | A

Spataderen kunnen goed behandeld worden!

Spataderen komen veel voor. Gelukkig kan er wat aan gedaan worden. Wilt u meer informatie over spataderen en de verschillende behandelmogelijkheden? Meld u dan aan voor de informatieavond donderdag 5 oktober in Alkmaar. 

Wie krijgt spataderen?
Aanleg is de belangrijkste factor voor het krijgen van spataderen. Ook zwangerschap kan van invloed zijn. Daarnaast speelt leeftijd een belangrijke rol. Na het zestigste levensjaar krijgt ongeveer de helft van de mensen te maken met spataderen. Mensen met een staand beroep hebben vaak meer klachten.
Wanneer moet er behandeld worden?
Als u wilt weten of uw spatader behandeld moet worden, kunt u langs uw huisarts gaan. Deze kan u, indien nodig, doorverwijzen. Als u klachten heeft, blijf er dan niet te lang mee lopen. Anders kunnen huidafwijkingen zoals eczeem, bruine verkleuringen, ontstekingen of een chronische beenzweer ontstaan.
Hoe verloopt een spataderonderzoek?
Bij iedere patiënt wordt bij het eerste bezoek aan een fleboloog een echo-onderzoek uitgevoerd. Aan de hand daarvan wordt bepaald hoe de spataderen het beste behandeld kunnen worden.
Hoe worden spataderen behandeld?
De grotere spataderen worden tegenwoordig poliklinisch behandeld met een laserdraad die in de ader wordt geschoven. De ader wordt dan dichtgebrand. Deze patiëntvriendelijke behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De volgende dag kan alweer worden gewerkt en gedoucht.
Ook kunnen spataderen met injecties worden behandeld. Vooral de kleine cosmetisch storende adertjes lenen zich hier goed voor, maar ook grotere spataderen die niet met een laser of operatie kunnen worden behandeld. Als een ingreep niet mogelijk is, zijn aangemeten therapeutische elastische kousen een goed  alternatief.

Meer informatie? Kom naar de informatiebijeenkomst bij Centrum Oosterwal in Alkmaar.

  • Donderdag 5 oktober 2023, 19.00 - 21.00 uur Comeniusstraat 3 Alkmaar

Aanmelden: info@centrum-oosterwal.nl of 072 515 77 44 (i.v.m. het beperkt aantal beschikbare plaatsen, graag aanmelden)

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen