A | A | A

Nieuws

Wereld Psoriasis Dag: Access for All, een passende behandeling voor iedereen

Op 29 oktober is het Wereld Psoriasis Dag. Dit jaar start op deze dag de wereldwijde campagne Access for All, een passende behandeling voor iedereen. Mensen met psoriatische aandoeningen moeten betaalbare toegang hebben tot de juiste behandeling op het juiste moment. Tegenwoordig zijn de behandelingen voor psoriatische aandoeningen beter dan ooit.

Spataderen kunnen goed behandeld worden!

Spataderen komen veel voor. Gelukkig kan er wat aan gedaan worden. Wilt u meer informatie over spataderen en de verschillende behandelmogelijkheden? Meld u dan aan voor de informatieavond donderdag 5 oktober in Alkmaar. 

Artikel Noordhollands Dagblad: patiënten met spataderen gezocht

In het Noordhollands Dagblad van 18 juli 2023 is een artikel opgenomen waarin vermeld wordt dat er patiënten worden gezocht met spataderen in het bovenbeen voor deelname aan een onderzoek naar een nieuwe behandelmethode. 

Per abuis is hierin niet vermeld dat patiënten eerst contact op moeten nemen met hun huisarts voor een verwijzing. De huisarts beoordeelt in eerste instantie of de patiënt doorverwezen wordt naar de fleboloog voor verder onderzoek naar de spataderen. 

Na verwijzing zal de fleboloog middels een echo-onderzoek bekijken hoe de spataderen het beste behandeld kunnen worden. In samenspraak met de patiënt wordt vervolgens besproken of deelname aan het onderzoek mogelijk is.

Verstandig zonnen

Huidkanker is de meest voorkomende soort kanker in Nederland. 1 op de 5 Nederlanders krijgt huidkanker. Het afgelopen jaar kregen meer dan 80.000 mensen ermee te maken. Deze cijfers zullen de komende jaren alleen maar stijgen. De belangrijkste oorzaak van huidkanker is blootstelling aan UV-stralen: UVA en UVB. Deze straling bevindt zich in zonlicht. Van zon worden we ook blij, helemaal ervan wegblijven is geen optie en hoeft ook niet. U kunt zeker genieten van de zon als dit maar verstandig gebeurt.

Open dag in Centrum Oosterwal Alkmaar

Op zaterdag 13 mei 2023 bent u van harte welkom op de Open Dag in Centrum Oosterwal in Alkmaar. Van 10.00 tot 13.00 uur kunt u een kijkje komen nemen in ons centrum. Maak kennis met wat de dermatologen, flebologen, (plastisch) chirurgen, anesthesiologen, verpleegkundigen en huidtherapeuten in ons centrum allemaal doen.

Veel meer huidkanker langs de kust

Het kankerinstituut IKNL geeft aan dat er meer huidkanker voorkomt in de kustprovincies. In Noord-Holland komen veel meer melanomen voor en in Zeeland worden mensen vaker getroffen door plaveiselcelkanker. In het AD staat een artikel over dit fenomeen.

Smeren of kleren? Dermatoloog Daniel kadouch geeft antwoord bij RTLNieuws

Uv-werende kleding is tegenwoordig overal te koop. De kleding houdt het overgrote deel van het UV-licht tegen en insmeren hoeft niet op de bedekte huid. Maar waarom zou je uv-werende kleding dragen als je ook zonnebrand hebt. Op Editie.nl en op RTLNieuws legt dermatoloog Daniel Kadouch dit uit. 

Dermatoloog Daniel Kadouch legt werking uv-kleding uit op nu.nl

Dermatologen adviseren kinderen uv-werende kleding te laten dragen als zij in de zon zijn. De kinderhuid is namelijk extra kwetsbaar voor verbranden. In nu.nl legt dermatoloog Daniel Kadouch uit hoe uv-werende kleding werkt en hij vertelt dat het echt een meerwaarde heeft. 

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen