A | A | A

pedicure

In Centrum Oosterwal is Annelies Stoop werkzaam als medisch pedicure. De artsen kunnen u doorverwijzen maar u kunt ook zelf een afspraak maken, zonder verwijzing van een arts.


Annelies is al sinds 1997 als verpleegkundige werkzaam in Centrum Oosterwal. Zij is vier dagen per week werkzaam in het Centrum. Dat maakt dat de samenwerking met de artsen goed is en er korte lijnen zijn. 

Door haar werk als dermatologisch verpleegkundige raakte zij zeer geïnteresseerd in de behandeling van voeten. In 2008 heeft zij haar diploma tot pedicure behaald en in 2015 is zij afgestuurd als medisch pedicure. Onderdeel van deze opleiding zijn de certificaten reumatische voet, diabetische voet en risicovoet.

 

Gemiddeld lopen we in ons leven zo'n drie keer de aarde rond. Door de jaren heen krijgen onze voeten heel wat te verduren. Daar zijn ze lang niet altijd tegen bestand. Er kunnen voetproblemen ontstaan en de voeten hebben extra aandacht nodig.


U kunt bij Annelies Stoop terecht voor zowel medische (waaronde diabetische en reumatische voet) als niet-medische pedicurezorg.

 

Pedicure behandeling

Ook de gezonde voet heeft verzorging nodig. U kunt bij ons terecht voor alledaagse voetproblemen, zoals likdoorns, overtollig eelt en ingegroeide teennagels. De pedicure kan u, naast de behandeling, ook advies geven over uw schoeisel, huidverzorging en persoonlijke hygiëne.

De diabetische voet

De voeten van diabetespatiënten kunnen extra kwetsbaar zijn. Dit komt doordat de bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen, het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen en de voeten kunnen van stand veranderen. Hierdoor hebben de voeten van diabetespatiënten extra zorg nodig. Regelmatige controle en behandeling door een speciaal opgeleide pedicure kunnen ernstige problemen voorkomen.

De reumatische voet

De voeten van reumapatiënten zijn meer kwetsbaar en gevoeliger dan de voeten van gezonde mensen. De voeten zijn vaak extra gevoelig door gewrichts- en slijmbeursontstekingen. Ook ontstaat vaak 'slijtage' in de gewrichten of kan de stand van de voet veranderen. De reumatische voet vraagt hierdoor extra zorg. Deze zorg kan onze pedicure u geven.

Risicovoet

Naast verzorging van de diabetische en reumatische voet kunt u ook terecht voor de oudere voet, de verwaarloosde voet en de spastische voet. Deze voeten hebben extra aandacht nodig en regelmatige behandeling kan problemen voorkomen.

Afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering wordt pedicurezorg vergoed.

Om uw voetverzorging in aanmerking te laten komen voor vergoeding moet de behandeling worden uitgevoerd door een pedicure die is gecertificeerd voor voetverzorging bij diabetes- en reumapatiënten. Onze pedicure Annelies Stoop heeft deze certificaten in haar bezit en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Pedicure.


Over het algemeen komen mensen met een reumatische aandoening of diabetes in aanmerking voor vergoeding. Dit is mede afhankelijk van het zorgprofiel bij de diabetespatiënten en de verwijzing door de huisarts bij de andere aandoeningen. 

Er zijn GEEN contracten met podotherapeuten, maar wel met HONK (betreffende vergoeding pedicurezorg voor diabetici verwezen door de Praktijk Ondersteuning Huisarts) bij de andere aandoeningen.

Indien u via HONK wordt verwezen geldt er een eigen bijdrage van € 17,50 per behandeling.

Raadpleeg altijd eerst uw zorgverzekeraar over de vergoeding om teleurstelling te voorkomen. 

Klik hier Behandeltarieven en vergoeding zorgverzekeraars 2024 | ProVoet om te zien welke vergoeding van voetzorg voor u van toepassing is. Per zorgverzekeraar vindt u informatie over de verzekering en het bedrag dat wordt vergoed.

De pedicure werkt vaak op verwijzing van de huisarts of specialist, maar een verwijzing is echter niet altijd noodzakelijk. U kunt dus ook zonder verwijzing een afspraak maken.

Komt u voor de behandeling van een likdoorn of een ingegroeide teennagel, dan berekenen wij de eerste keer intakekosten van € 9,00 bovenop de behandeling i.v.m. het afnemen van de anamnese en het maken van foto's van de nagels en voeten.

Tarieven

Behandeling Prijs
Pedicure behandeling 1e keer  € 55,00
(Vervolg) pedicure behandeling € 45,00
Pedicure behandeling uitgebreid  € 70,00
Intakekosten  € 9,00
Behandeling van één likdoorn + drukvrij leggen  € 35,00
Behandeling van één ingroeiende nagel  € 35,00
Nagelreparatie per nagel Vanaf € 17,50

prijzen per 12 april 2024

Stel uw vraag aan een specialist

Deze vraag stellen we u om SPAM te voorkomen.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen