A | A | A

compressietherapie

De compressietherapie betekent letterlijk "drukbehandeling". Er wordt uitwendige druk aangebracht door middel van zwachtels of therapeutische elastische kousen. 

De elastische kousen of de zwachtels moeten ervoor zorgen dat er in de benen geen ophoping van vocht (oedeem) ontstaat. Tevens wordt hiermee een goede bloedcirculatie zo veel mogelijk bevorderd. Deze behandeling verbetert de doorbloeding op korte termijn, waardoor de klachten vaak afnemen. Bij uw eerste bezoek aan ons Centrum kunnen deze kousen worden aangemeten door de bandagisten van TEKteam, de leverancier in ons centrum van therapeutische elastische kousen. De bandagist zal aan de hand van het advies van de arts de beenmaten opnemen en de kous bestellen.

Compressietherapie wordt toegepast bij aderontstekingen, lip- en lymfoedeem, behandeling van open benen, trombose en na spataderbehandelingen.

Zie in de onderstaande video hoe het aanmeten en bestellen van kousen in Centrum Oosterwal in zijn werk gaat. Een van de bandagisten van TEKteam ontvangt een patiënt die een therapeutische elastische kous nodig heeft.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen