A | A | A

De eerste sportschoolketens gaan zonnebanken verwijderen na oproep

Nadat dermatologen en huidkankerpatiënten een oproep deden om zonnebanken uit de sportscholen te weren, hebben de eerste sportschoolketens aangegeven de zonnebanken uit hun sportscholen halen. 

Basic-Fit en Fit For Free gaan de zonnebanken uit hun sportscholen halen. Die beslissing van de grote Nederlandse fitnessketens volgt op een oproep van dermatologen en huidkankerpatiënten in het AD. De uv-straling van de lampen kan huidkanker veroorzaken en dermatologen vinden zonnebanken daarom niet bij sportscholen passen.

"Onze sportscholen staan voor een gezonde en verantwoorde levensstijl. We nemen deze oproep dan ook serieus", zegt directeur Bram van Dijk van Fit For Free in een toelichting. De keten laat weten dat het vanaf aanstaande maandag geen zonnebank-faciliteiten meer aanbiedt.

Jos de Groot van de Stuurgroep Huidkankerzorg Nederland is hier blij om: "Ik roep Fit For Free op om vooral hun beweegredenen te delen met anderen in hun branche. Dan zou het zomaar eens een sneeuwbaleffect kunnen veroorzaken dat die apparaten eindelijk uit alle sportscholen verdwijnen."

Ook Basic-Fit heeft aangegeven de zonnebanken te gaan verwijderen. In het verleden hebben zij ook al actie genoemen op dit gebied en deze oproep is het laatste zetje om nu ook in de laatste filialen de zonnebanken weg te halen. 

 

Bekijk hier een nieuwsartikel van de AD over het verwijderen van zonnebanken uit de sportscholen. 


 

 

 

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen