A | A | A

Smeerpaal moet zonaanbidders op strand Callantsoog voor huidkanker behoeden

Een smeerpaal bij de strandopgang in Callantsoog. Een prachtig initiatief! En belangrijk in de strijd tegen huidkanker.

In de strijd tegen huidkanker heeft de gemeente Schagen een ’smeerpaal’ onthuld die strandbezoekers moet behoeden voor niet, gemakzuchtig of zuinig smeren van zonnebrandcrème.

De paal staat boven bij de strandopgang en in het leven geroepen met dank aan de nabijgelegen DA drogist Herman Leguit. DA zal ervoor zorgen dat inwoners en bezoekers van Callantsoog de komende zomer van gratis en voldoende zonnebrandcrème worden voorzien. Daarnaast zal de paal strandgangers aan de hand van een UV-index adviseren of en hoeveel zij moeten smeren.

Het motief voor de paal ligt in de ernst van de gevolgen van overmatig zonnen. Huidkanker is, met 52 procent, de meest voorkomende kanker in Nederland. Het aantal diagnoses loopt hard op, inmiddels zijn er jaarlijks meer dan 70.000 nieuwe gevallen. 1 op de 5 Nederlanders ontwikkelt een vorm van huidkanker.

De gemeente adviseert, net als KWF, dan ook: ’Smeren, kleren en weren.’ De gemeente vindt de gezondheid van de inwoners en bezoekers belangrijk. Helaas denkt niet iedereen er op tijd aan om je huid te beschermen als hij naar zee gaat.

DA drogist Herman Leguit biedt de strandbezoekers de gelegenheid om zich in te smeren om dan vervolgens echt te kunnen genieten van de zon.

Bekijk hier het bericht in het Noordhollands Dagblad 20 mei 2022

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen