A | A | A

Veel meer huidkanker langs de kust

Het kankerinstituut IKNL geeft aan dat er meer huidkanker voorkomt in de kustprovincies. In Noord-Holland komen veel meer melanomen voor en in Zeeland worden mensen vaker getroffen door plaveiselcelkanker. In het AD staat een artikel over dit fenomeen.

Spataderen, blijf er niet te lang mee lopen

Spataderen zijn uitgezette aderen. Het kunnen vingerdikke kronkelige onderhuidse aderen zijn waarin de klepjes niet meer goed sluiten of oppervlakkige in de huid gelegen blauwe of rode vaatjes. Je kunt er vervelende klachten van krijgen als een moe en zwaar gevoel in de benen, nachtelijke krampen, zwelling van de enkels en pijn. Gelukkig zijn spataderen goed te behandelen.

Wilt u hier meer over weten? Kom dan donderdag 20 oktober naar de informatiebijeenkomst over spataderen op onze locatie in Heerhugowaard.

Smeren of kleren? Dermatoloog Daniel kadouch geeft antwoord bij RTLNieuws

Uv-werende kleding is tegenwoordig overal te koop. De kleding houdt het overgrote deel van het UV-licht tegen en insmeren hoeft niet op de bedekte huid. Maar waarom zou je uv-werende kleding dragen als je ook zonnebrand hebt. Op Editie.nl en op RTLNieuws legt dermatoloog Daniel Kadouch dit uit. 

Dermatoloog Daniel Kadouch legt werking uv-kleding uit op nu.nl

Dermatologen adviseren kinderen uv-werende kleding te laten dragen als zij in de zon zijn. De kinderhuid is namelijk extra kwetsbaar voor verbranden. In nu.nl legt dermatoloog Daniel Kadouch uit hoe uv-werende kleding werkt en hij vertelt dat het echt een meerwaarde heeft. 

Dermatoloog Menno Gaastra reageert in Noordhollands Dagblad op de ophef over zonnebrand

In het Noordhollands Dagblad reageert dermatoloog Menno Gaastra op de berichten dat zonnebrandcrème slecht is of zelfs kankerverwekkend. Dit bericht gaat de laatste weken steeds vaker rond op social media. "We weten allang dat zonnebrandcrème in wat voor vorm dan ook, niet schadelijk is", aldus Menno. "Veruit de meeste huidkankers komen gewoon door de zon." Je huid beschermen door het smeren van zonnebrandcrème is een van de dingen die je kunt doen. Annemarie de Jong stelt in het artikel vijf vragen aan over zonnebrandcrème als wapen tegen huidkanker.

Dermatologen waarschuwen: niet insmeren kan leiden tot huidkanker

Dermatologen maken zich zorgen om het groeiende aantal mensen dat zich niet insmeert met zonnebrandcrème wanneer ze in de zon gaan zitten omdat het slecht voor je zou zijn. Op social media gaan steeds vaker berichten rond dat zonnebrandcrème kankerverwekkend is. In het NOS Radio 1 journaal zegt dermatoloog Marlies Wakkee van het Erasmus MC dat tenzij je regelmatig een fles zonnebrandcrème opdrinkt, er geen aanwijzingen zijn dat zonnebrandcrème kankerverwekkend is als je het gewoon op je huid smeert.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen