A | A | A

Open dag 13 april 2024 in Alkmaar

Op zaterdag 13 april 2024 bent u van harte welkom op de Open Dag in Centrum Oosterwal in Alkmaar. Van 10.00 tot 13.00 uur kunt u een kijkje komen nemen in ons centrum. Maak kennis met wat de dermatologen, flebologen, (plastisch) chirurgen, anesthesiologen, verpleegkundigen en huidtherapeuten in het centrum allemaal doen.

Wereldkankerdag

Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan de impact van kanker. Een ziekte waar een op de drie mensen mee te maken krijgt. Het thema dit jaar is ‘Verder leven met kanker’. Op dit moment leven 850.000 mensen in Nederland met de gevolgen van deze ziekte.

Centrum Oosterwal en Noordwest samen in Foreest Kliniek

Samen met Noordwest is Centrum Oosterwal in de regio al jaren verantwoordelijk voor de behandeling van huidziekten. Nu komen beide werelden weer samen in Foreest kliniek. In het Noordhollands Dagblad wordt uitgelegd hoe Foreest Kliniek tot stand is gekomen. 

Wereld Psoriasis Dag: Access for All, een passende behandeling voor iedereen

Op 29 oktober is het Wereld Psoriasis Dag. Dit jaar start op deze dag de wereldwijde campagne Access for All, een passende behandeling voor iedereen. Mensen met psoriatische aandoeningen moeten betaalbare toegang hebben tot de juiste behandeling op het juiste moment. Tegenwoordig zijn de behandelingen voor psoriatische aandoeningen beter dan ooit.

Spataderen kunnen goed behandeld worden!

Spataderen komen veel voor. Gelukkig kan er wat aan gedaan worden. Wilt u meer informatie over spataderen en de verschillende behandelmogelijkheden? Meld u dan aan voor de informatieavond donderdag 5 oktober in Alkmaar. 

Artikel Noordhollands Dagblad: patiënten met spataderen gezocht

In het Noordhollands Dagblad van 18 juli 2023 is een artikel opgenomen waarin vermeld wordt dat er patiënten worden gezocht met spataderen in het bovenbeen voor deelname aan een onderzoek naar een nieuwe behandelmethode. 

Per abuis is hierin niet vermeld dat patiënten eerst contact op moeten nemen met hun huisarts voor een verwijzing. De huisarts beoordeelt in eerste instantie of de patiënt doorverwezen wordt naar de fleboloog voor verder onderzoek naar de spataderen. 

Na verwijzing zal de fleboloog middels een echo-onderzoek bekijken hoe de spataderen het beste behandeld kunnen worden. In samenspraak met de patiënt wordt vervolgens besproken of deelname aan het onderzoek mogelijk is.

Verstandig zonnen

Huidkanker is de meest voorkomende soort kanker in Nederland. 1 op de 5 Nederlanders krijgt huidkanker. Het afgelopen jaar kregen meer dan 80.000 mensen ermee te maken. Deze cijfers zullen de komende jaren alleen maar stijgen. De belangrijkste oorzaak van huidkanker is blootstelling aan UV-stralen: UVA en UVB. Deze straling bevindt zich in zonlicht. Van zon worden we ook blij, helemaal ervan wegblijven is geen optie en hoeft ook niet. U kunt zeker genieten van de zon als dit maar verstandig gebeurt.

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen