A | A | A

Huidkankerweek

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Jaarlijks komen er 70.000 nieuwe patiënten bij en hun aantal neemt nog steeds toe. Reden voor lancering van de Huidkankerweek van 22 tot en met 26 juni, georganiseerd door Bureauvijftig in samenwerking met de beroepsvereniging van dermatologen NVDV, patiëntenorganisatie de Huidkanker Stichting (HUKAs), SkinVision en ouderenvereniging ANBO. Doel van de week is aandacht te vragen en bewustwording te creëren voor de risico’s van huidkanker.

Op www.huidkankerweek.nl is informatie te vinden over zonbescherming en het checken van je huid op verdachte plekjes. Waar moet je op letten en wanneer is het verstandig langs uw huisarts te gaan? Ook kun je lezen welke vormen van huidkanker er bestaan en worden deze vormen uitgebreid besproken. 

Voor nog meer tips en toelichting door dermatologen over zonnen, bescherming tegen de zon, huidkanker herkennen, je huid checken en de behandeling van huidkanker zijn er in deze week dagelijks huidkankerjournaals te zien op TV zender ONS (KPN kanaal 89, Ziggo kanaal 50) en op YouTube kanaal huidkankerweek. Onze dermatoloog Menno Gaastra is een van de dermatologen die aan deze journaals heeft meegewerkt. 

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen