A | A | A

Eczeem dag 2021

NIEUWE DATUM: ZATERDAG 29 JANUARI
14 september is het Wereld Eczeem Dag. Op zaterdag 18 september vindt daarom de Eczeem Dag 2021 in beweging in Breukelen plaats. Een middag vol informatie, lezingen en interactieve workshops over leven met eczeem. 

GEZIEN DE UITKOMSTEN VAN DE PERSCONFERENTIE OP 13 AUGUSTUS IS DE ORGANISATIE GENOODZAAKT DE WERELD ECZEEM DAG OP 18 SEPTEMBER 2021 TE VERPLAATSEN NAAR ZATERDAG 29 JANUARI 2022.

De VMCE (Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem) organiseert samen met de NVDV (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) de informatiemiddag Eczeem Dag 2021 in beweging. Deze informatiemiddag is voor iedereen die te maken heeft met eczeem; voor mensen die leven met eczeem, maar ook hun naasten, zorgverleners en andere geinteresseerden. 

In Nederland heeft 2,5% van de bevolking constitutioneel eczeem. Daarmee staat de aandoening op de vierde plaats in de top 10 van chronische aandoeningen in Nederland. Bij kinderen is het een van de meest voorkomende chronische aandoeningen.

Constitutioneel eczeem is een niet-besmettelijke, chronische huidaandoening, die gepaard gaat met roodheid, zwellingen, vochtblaasjes, vochtafscheiding en kloofjes. Het belangrijkste kenmerk is echter de jeuk, die vaak heel hevig kan zijn. De huid van mensen met constitutioneel eczeem is slecht in staat vocht vast te houden en men heeft dan ook vaak een (extreem) droge huid.

Eczeem is een huidaandoening met enorme fysieke en mentale impact op zowel het dagelijks leven van mensen met eczeem als hun familie. Met Wereld Eczeem Dag wordt aandacht gevraagd voor de kwaliteit van leven en een beter begrip voor mensen met eczeem.

Kijk voor meer informatie op www.eczeemdag.nl.

Locatie: Van der Valk Hotel Breukelen
Tijd: 13.00 - 17.30 uur
Aanmelden: via www.eczeemdag.nl

 

 

waar medisch specialistische zorg én persoonlijke aandacht samenkomen